Irak'ta 3 kişi idam edildi

Irak'ta 3 kişi idam edildi

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Karada semtinde düzenlenen bombalı saldırıyı düzenlemekten suçlu bulunan üç kişinin idam edildiği açıklandı.

 Irak'ın başkenti Bağdat'ta 2016 yılında gerçekleştirilen ve 300'den fazla kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyla bağlantılı olarak yargılanan üç kişi idam edildi.

BBC'nin haberine göre, 2016'da Ramazan ayı sırasında gerçekleştirilen saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı ABD'nin 2003 yılındaki işgalinden bu yana ülkedeki en ölümlü bombalı saldırı olmuştu. Irak Başbakanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, üç hükümlüye verilen idam cezalarının 27 veya 28 Ağustos'ta infaz edildiği bildirildi. AFP'ye konuşan bir hükümet kaynağı, saldırının 'beyni' olduğu ifade edilen Ghazwan al-Zawbaee'nin de idam edilenler arasında olduğu bilgisini verdi. 

İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMİŞTİ

Irak Başbakanlık Ofisi, konuya ilişkin açıklamasında, hayatını kaybedenlerin ailelerinin 'hak edilen ölüm cezasının' infaz edildiği konusunda bilgilendirildiğini belirtti. Başbakanlık, üç hükümlünün 'terör saldırısıyla bağlantıları sebebiyle suçlu bulunduğunu' hatırlattı.

Saldırı, 3 Temmuz 2016'da Bağdat'ın çoğunlukla Şiilerin yaşadığı Karada semtinde gerçekleştirilmişti. Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmı patlamanın ardından çıkan yangın sebebiyle ölmüştü. Patlamanın ardından İçişleri Bakanı Mohammed Ghabban istifa etmişti. Dönemin başbakanı Mustafa al-Kadhimi ise Zawbaee'nin 'diğer pek çok kişi' ile birlikte saldırının arkasındaki 'esas suçlu' olduğunu söylemişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.