Iraklı sınır yetkilileri duyurdu: 3 milyon Captagon hapı ele geçirildi

Iraklı sınır yetkilileri duyurdu: 3 milyon Captagon hapı ele geçirildi

Iraklı sınır yetkilileri, Suriye sınırında elma kasalarına saklanmış 3 milyon adet Captagon hapı ele geçirildiğini açıkladı.

Iraklı yetkililer, Suriye sınırında 3 milyon adet amfetamin türü uyuşturucu olan Captagon hapı ele geçirildiğini duyurdu. Iraklı sınır yetkilileri, hapların elma kasalarında saklandığını belirtti.
Açıklamaya göre, soğutmalı bir kamyona yüklenen elma kasalarında bulunan üç milyon Captagon hapı taşıyan kamyona el konuldu.

Genel olarak amfetamin, kafein ve başka maddelerin bir karışımı olan Captagon'un Körfez ülkelerinde popüler uyuşturuculardan biri olduğu bildiriliyor. Amfetamin türü uyuşturucu, Suriye'deki iç savaşta sahada da tüketildi. Geçtiğimiz yıllarda, IŞİD üyelerinin kullandığı bir uyuşturucu olarak gündeme gelen Captagon, 'cihat hapı' olarak da adlandırılıyor. Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi, IŞİD'in kontrolü altındaki bölgelerde uyuşturucu üretim ve trafiğini de yönlendirdiğini rapor etmişti. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.