Irak Mülteciler Federasyonu: Mahmur’a yönelik kuşatmaya son verilmeli

Irak Mülteciler Federasyonu: Mahmur’a yönelik kuşatmaya son verilmeli

Irak Mülteciler Federasyonu, Irak ordusunun Mahmur Kampı’nı kuşatma girişimlerini kınadı.

Irak Mülteciler Federasyonu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan Mahmur Kampı'nın Irak ordusu tarafından kuşatılmasına ilişkin açıklama yaptı.

"Kuşatma, mülteci haklarına aykırı"

Rojnews'in haberine göre, Irak ordusunun kuşatma girişimlerinin günlerdir sürdüğü belirtilen açıklamada, "Irak güvenlik güçlerinin Türk devletinin zulüm ve baskıları nedeniyle 30 yıldır kampta zor koşullar altında yaşamlarını sürdüren mültecilere yönelik bu yaklaşımları uluslararası mülteci haklarına aykırıdır" denildi.

BM'ye 'sorumluluk' çağrısı

Mahmur Kampı'ndaki ihlallere değinilen açıklamada, "Mültecilere yönelik gerçekleştirilen bu insanlık dışı eylem, BM'ye bağlı UNAMI ve uluslararası gözlemcilerin gözlerinin önünde gerçekleştirilmektedir. Bu kurumlar, sorumluluklarını yerine getirmeyerek sessiz kalmışlardır" kaydedildi.

Açıklamanın sonunda BM'ye üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme ve saldırıların önüne geçmesi konusunda çağrı yapıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.