Irak Katar'a karşı cephe alıyor

Irak Katar'a karşı cephe alıyor

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi'den Katar'a sert eleştiri: Katarlılarla dürüstçe konuşmanın ve sonuç alabilmek için onları durumu açıkça anlatmanın vakti geldi.

Körfez ülkeleriyle Katar arasındaki kriz sürerken, Doha’ya bir suçlama da Irak’tan geldi. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Katar’ın Irak’ı Şii-Sünni ekseninde bölmeye çalıştığını söyleyerek Körfez ülkelerinin dayattığı ablukaya destek verdi.

Allavi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yle Kahire’de düzenlediği ortak basın toplantısında, “Katar Irak’ta İran’ınkine benzer bir proje benimsedi; Irak’ı Sünni ve Şii bölgeleri olarak bölme projesi… Ne yazık ki bazı Arap devletleri konu Katar olunca sessiz kaldı” dedi. Allavi, “Katarlılarla dürüstçe konuşmanın ve sonuç alabilmek için onları durumu açıkça anlatmanın vakti geldi. Bu yüzleşmeden sonra uzlaşma gelecektir” çıkışı yaptı.

Bağdat yönetimi, Katar’a Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn tarafından dayatılan diplomatik ve ekonomik abluka karşısında bugüne dek tarafsız bir duruş sergiliyordu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.