Irak karıştı: Yeşil Bölge’de ağır silahlı çatışmalar sürüyor

Irak karıştı: Yeşil Bölge’de ağır silahlı çatışmalar sürüyor

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr destekçisi milisler ile hükümet güçleri arasında Bağdat’taki Yeşil Bölge’de ağır silahlarla yaşanan çatışmalar dün akşamdan beri devam ediyor.

Bağdat'taki Yeşil Bölge’de hükümet güçleriyle Sadr’a bağlı silahlı milisler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Milisler RPG-7 tarz silahlarla Yeşil Bölge’ye saldırıyor.

Akşamdan beri silah seslerinin susmadığı Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı sürüyor. Tatil edilen devlet kurumları da çalışmıyor.

SADR TELEFONLARA ÇIKMIYOR İDDİASI, SİSTANİ SESSİZ

Şii dini ve siyasi lider Sadr’ın, milislerine eve dönün çağrısı yapması için arayan siyasi liderlerin telefonuna çıkmadığı iddia ediliyor. AA'nın haberine göre, Şiilerin en büyük dini mercisi Ayetullah Ali es-Sistani’den de çatışmalar ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sadr, dün siyasetten tamamen çekildiğini duyurmuştu. Sadr’ın destekçisi öfkeli gruplar ise bunun üzerine Yeşil Bölge’deki Hükümet ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı basmıştı. Eylemciler buralardan hükümet güçleri tarafından silah zoruyla çıkarılmıştı.

MİLİSLER ÇATIŞMAYA GİRDİ

Sadr’a bağlı Seraya es-Selam milis gücü ise yüzlerce silah dolusu araçlarla Yeşil Bölge çevresine konuşlanarak içerideki askerlerle çatışmalara girmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Misyon Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, taraflara silahlı çatışma ve şiddetten uzak durmaları çağrısı yapılmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.