Irak: Dışişleri Bakanı Fidan Irak'ı ziyaret edecek

Irak: Dışişleri Bakanı Fidan Irak'ı ziyaret edecek

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Al Sahaf, Dışişleri Bakanı Fidan'ın bu ayın ikinci yarısında Irak'ı ziyaret edeceğini bildirerek, "Ziyarette kalkınma yolu projesi de görüşülecek" bilgisini paylaştı.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Al Sahaf, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ağustos ayının ikinci yarısında Irak'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Rûdaw'ın haberine göre, Bakanlık Sözcüsü Al Sahaf, Irak Haber Ajansı’na (INA) 3 Ağustos Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’i kabul etti. Görüşmede, Bağdat ile Ankara arasındaki işbirliği gözden geçirildi ve ikili ilişkilerin iki dost halkın çıkarına hizmet edecek şekilde güçlendirilmesi ve geliştirilmesinin yolları ele alındı. İki taraf ayrıca Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yaklaşan ziyaretini de ele aldı. Bakan Fidan'ın bu ayın ikinci yarısında Bağdat'a yapacağı ziyarette kalkınma yolu projesi de görüşülecek” denildi.

'TÜRK ŞİRKETLERİ İNŞA SÜRECİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAYABİLİR'

Sözcü Ahmed Al Sahaf, Irak hükümetinin, yabancı şirketlerin Irak'ta yatırım yapmaları için imkan yaratacağını kaydetti ve "Türk şirketleri, Irak'taki inşa sürecinde önemli bir rol oynayabilir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yıl Irak'ı ziyaret etmesinin planlandığı, ziyaretin tarihinin henüz bilinmediği bilgisi de paylaşıldı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.