Irak Cumhurbaşkanı: Koronavirüs aşısını halka ücretsiz vereceğiz

Irak Cumhurbaşkanı: Koronavirüs aşısını halka ücretsiz vereceğiz

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının halkına ücretsiz olarak temin edileceğini duyurdu.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda düzenlenen Kovid-19 Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Mesajında, Irak'ın Kovid-19 vakalarını düşürme konusunda başarı kaydettiğini dile getiren Saih, ülkesinin maruz kaldığı mali krize rağmen Kovid-19 aşısının yurttaşlara ücretsiz bir şekilde sunulacağını duyurdu.

Salih, ayrıca yurttaşlarının bilinci, sağlık personellerin özverileri ve dış ülkelerin desteği sayesinde virüsün yayılımının büyük ölçüde önlediğini kaydetti.

Öte yandan Irak Sağlık Bakanlığı, Pfizer ile BioNTech'in Kovid-19'a karşı ortaklaşa geliştirdiği aşının gelecek mart ayında ülkeye ulaşacağını bildirdi.

Irak Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık Genel Müdürü Riyaz el-Helfi de 600 bin aşının ilk etapta devlet kurumlarına tahsis edileceğini söylemişti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.