iPhone'a iki yeni model

iPhone'a iki yeni model

Apple yeni akıllı telefonu iPhone XS ve iPhone XS Max'i resmen tanıttı. iPhone XS Max 1099 dolardan satışa sunulacak.

Teknolıji devi Apple, yeni iPhone modellerini tanıttı. Apple'ın CEO'su Tim Cook şirketin California'daki kampüsü Cupertino'da düzenlenen etkinlikte sahneye çıktı ve yeni ürünleri diğer şirket yöneticileriyle birlikte tanıttı.

Yeni model cep telefonunun adı beklendiği gibi Iphone XS oldu. Bu modelin boyut olarak büyüğünün de adı Iphone XS Max. Bu modelin ekranı 6.5 inç (16.5 cm)

Yeni iphone modelleri ilk kez kullanılan yeni bir çiple dikkat çekiyor. A12 Biyonik adlı çip, cep telefonu endüstrisinde ilk kez üretilen 7 nanometre çiplerden. Yeni üretilen çip saniyede 5 trilyon işlem yapabiliyor. Iphone'un yeni modelinde Gold (Altın), Silver (Gümüş) ve Space Grey (Uzay Grisi) seçenekleri var.

KAMERALARA SENSÖR TAKILDI

Yeni iphone modellerinde yine çift kamera var. Ancak bu kez kameralara yeni bir sensör eklendi. Bu sensör piksel derinliği sağlıyor. Bu sayede fotoğraflardaki detaylar ve ton farklılıkları yakalanabiliyor. Yeni model iphone'larda fotoğrafın çekildikten sonra derinliği de ayarlanabiliyor.

Yeni model iphone'lar suya da daha dayanıklı. 2 metre 30 cm derinliğe kadar cep telefonu suya düşse bile bir şey olmuyor. Yeni modeller çay, kahve, şara ve bira gibi pek çok sıvıda test edildi.

Apple'ın tanıttığı bir diğer iphone modeli de 6.1 inç büyüklüğünde ekranı olan iphone Xr. LCD ekran kullanılan bu modelde de siyah, beyaz, mavi, kırmızı, mercan ve sarı olmak üzere 6 renk seçeneği mevcut.

Iphone X piyasa ilk çıktığında 1000 dolardan satışa sunulmuştu. Yeni iPhone’ların fiyatları da şöyle:

Iphone XS Max 1099 Dolar

Iphone XS 999 Dolar

Iphone XR 749 Dolar

YENİ SAATLER DE TANITILDI

Apple yeni seri saatlerini de tanıttı. Yeni model Apple Watch'un gösterge ekranı daha büyük, saatin kendisi ise daha ince. Dördüncü seri Apple Watch'lar sağlık ve spor için eklenen yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni seri saatler kolun hareketinden ve vücudun duruşundan düşmeyi tespit edebiliyor, sonra da uyarı gönderiyor. Cihaz sahibinin bir dakika boyunca hareketsiz kaldığını algıladığında otomatik olarak 911'i arıyor ve lokasyon bilgisini paylaşıyor.

Yeni seri saatler sensör sayesinde nabız düşüklüğünü algılıyor, kalp ritmi düzensizse uyarı gönderiyor. Yani bir anlamda EKG çekebiliyor. (Amerika'nın Sesi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.