İpekyolu Caddesi’nin orta refüjünü belediye üstlendi: Sulama sistemi kuruluyor, yeşillendirme başlayacak

Yüksekova’nın İpekyolu Caddesi orta refüjünde, belediye sulama sistemi ve yeşillendirme için ilk kazmayı vurdu.

Yüksekova’nın, Karayolları sorumluluğundaki İpekyolu Caddesi’nin orta refüjünde sulama ve yeşillendirme çalışmalarını Yüksekova Belediyesi üstlendi.

whatsapp-image-2025-09-05-at-14-13-16.jpeg

Daha önce Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dikilen ağaçların sulanmadığı için kuruduğu belirtilirken, belediye bu kez kalıcı bir çözüm amacıyla modern sulama sistemi kuruyor.

whatsapp-image-2025-09-05-at-14-13-16-2.jpeg

“Sulama sistemimizi çekiyoruz, ardından çim ve fidan dikimine geçeceğiz“

Belediye ekipleri çalışmalara Ziraat Kavşağı mevkiinde başladı. Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Zeki Engüdar, çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Öncesinde vatandaşlarımız ve esnaflarımız toz ve topraktan ciddi sıkıntı yaşıyordu. Biz belediye olarak bu alanın altyapısını baştan ele aldık. Şimdi sulama sistemimizi çekiyoruz, ardından çim ve fidan dikimine geçeceğiz. Hedefimiz 10-15 gün içinde 700 metrelik kısmı tamamlamak. Eğer erken yağışlar başlamazsa bu mesafeyi daha da uzatabiliriz. İlkbaharla birlikte sanayi sitesinden hastane bölgesine kadar tüm orta refüjü sulama sistemiyle donatıp yeşillendireceğiz. Kuruyan çamların yerine de yeni ve dayanıklı ağaçlar dikeceğiz. İlçemize yakışır bir refüj ortaya çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-09-05-at-14-13-17.jpeg

“Bu hem caddeye estetik katacak hem de bizlerin yaşamını kolaylaştıracak“

Çalışmalar esnafın da yüzünü güldürdü. Van Gölü Turizm Acentesi sahibi Şahbaz Bor, belediyenin girişimini memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Önceki hali gerçekten çok kötüydü. Orta refüj bakımsızlıktan çorak bir görüntü veriyordu, bu da hem biz esnafları hem de ilçeye gelen misafirleri olumsuz etkiliyordu. Toz, çamur, kurumuş ağaçlarla iç açıcı bir manzara yoktu. Şimdi belediyemiz sulama sistemi kuruyor, çim ve ağaçlandırma yapacak. Bu hem caddeye estetik katacak hem de bizlerin yaşamını kolaylaştıracak. Böyle bir çalışmayı görmek bizi sevindirdi, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2025-09-05-at-14-13-17-1.jpeg

“Daha önce yapılması gerekiyordu ama geç de olsa başlatıldı“

Vatandaşlardan Devrim Sevi de yapılan çalışmanın uzun zamandır beklenen bir adım olduğunu vurgulayarak, “Eskiden yağmur yağınca her yer çamur oluyordu, rüzgâr estiğinde ise toz duman esnafı da mahalleliyi de perişan ediyordu. İnsanlar yürürken bile rahatsız oluyordu. Şimdi belediye su borularını döşeyip çim ve çiçek ekecek. Biz vatandaşlar için bu çok kıymetli bir hizmet. Daha önce yapılması gerekiyordu ama geç de olsa başlatıldı. Bu sayede hem biz rahat edeceğiz hem de Yüksekova daha güzel bir görünüme kavuşacak” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2025-09-05-at-14-13-16-1.jpeg

Belediye yetkilileri, çalışmalar tamamlandığında İpekyolu Caddesi’nin yalnızca daha estetik bir görünüme kavuşmayacağını, aynı zamanda kalıcı bir yeşillendirme ile ilçeye nefes aldıracak bir yaşam alanı oluşturulacağını kaydetti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum