İpekyolu Caddesi’nde kar sonrası temizlik yapılmadı

İpekyolu Caddesi’nde kar sonrası temizlik yapılmadı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, kar yağışının durmasının ardından kentin en işlek noktalarından İpekyolu Caddesi’nde yol genişletme ve kaldırım temizleme çalışması yapılmaması, yaya ve sürücüler için günlük yaşamı zorlaştırıyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışının sona ermesine rağmen, ilçe merkezinin en yoğun güzergâhlarından İpekyolu Caddesi’nde yol genişletme ve kaldırım temizleme çalışması yapılmadığı görüldü.

Kaldırımların karla kaplı kalması nedeniyle yayalar yürümekte zorlanırken, sürücüler de daralan yol nedeniyle trafikte güçlük yaşıyor. Cadde üzerinde iş yeri olan esnaf, iş yerlerinin önünü kendi imkanları ile açtı.

ipekyolu2.jpg

Yüksekova Haber’e konuşan vatandaş Bekir Demir, yaklaşık bir haftadır caddede yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirterek, “Kaldırımları kullanamıyoruz. Havalar çok soğuk. Şehir merkezinde araç park edemediğimiz için çarşıya yürüyerek geliyoruz ve bu süre boyunca araç yolunun ortasından yürümek zorunda kalıyoruz” dedi.

ipekyolu3.jpg

Aslan, yaşanan gecikmelerin sorgulanması gerektiğini vurgulayarak, “Bu çağda hâlâ böyle aksaklıkların yaşanması düşündürücü. Kar yağışı durmasına rağmen çalışmaların başlamaması ciddi bir sorun” ifadelerini kullandı. Karayolları kurumunun Yüksekova’da yetersiz kaldığını savunan Aslan, araç ve ekip sayısının ivedilikle artırılması gerektiğini belirterek, “İpekyolu Caddesi gibi kentin can damarında bu sorunların yaşanmaması gerekiyor” dedi.

Vatandaşlar, özellikle yaya güvenliği açısından kaldırımların bir an önce temizlenmesini ve yol genişletme çalışmalarının başlatılmasını istiyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.