İpekyolu’ndaki yeni üst geçit tartışma konusu oldu: "İşlevsiz ve özensiz"

İpekyolu Caddesi üzerinde yapımı bitmek üzere olan yeni üst geçit kentte tartışma konusu oldu. Üst geçide ‘işlevsel olarak kullanışlı değil’ eleştirisi yapılırken, yapının görsel olarak da özensiz olduğu belirtiliyor.

Yüksekova’nın can damarı olarak nitelendirilen İpekyolu Caddesi üzerindeki Abdullah Canan Köprüsü Kavşağı’nda Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan üst geçit hem işlevi hem de görüntüsü bakımından eleştiriliyor. 

Daha önce kaldırım ve peyzaj eksiklikleri yüzünden birçok habere konu olan İpekyolu Caddesi şimdi de Karayolları bölge şefliği tarafından yaptırılan üst geçit sebebiyle eleştirilerin odağında.

Abdullah Canan Köprüsü Kavşağı’nda, yaya ve araç trafiğinin çok yoğun olduğu bir bölgede yayaların güvenle yoldan geçmesi ve araç trafiğinin akıcılığını sağlamak amacıyla yapılan üst geçit, özellikle metalden yapılan spiral merdivenler sebebiyle eleştiriliyor. Kar yağışı ve buzlanmanın sıklıkla yaşandığı ilçede hem metal hem spiral merdiven kullanılması ve ayrıca merdivenlerin çok dar olması tartışmalara neden olurken, üst geçidin engellilerin de kullanabileceği şekilde tasarlanmaması da tepki çeken başka bir konu oldu. 

2bb7d401-5340-4b82-ab9e-d88c945e59c3-001.jpg

İpekyolu Caddesi’ndeki peyzaj eksikliği ve caddeye bağlanan yolların asfaltlanmaması yüzünden yağışlı günlerde çamura dönen diğer günlerde ise  toza boğulan ilçede, Karayolları bölge şefliği ve belediyeye tepki gösteren yurttaşlar, üst geçidi hem işlevsel hem de görsel olarak özensiz buluyor. 

‘’YANGIN MERDİVENİNİ İŞ YAPIYORUZ DİYE GÖSTERİYORLAR’’

Kavşakta işletmesi bulunan Adnan Han bu duruma tepki gösteren yurttaşlardan biri. Han, ‘’Burada bir üst geçit yapılıyor bu üst geçidi yaşlı insanlar kullanacak, öğrenciler kullanacak. Burada kullanılacak merdiveni görüyor musunuz? Benim evimde kullanacağım yangın merdivenini iş yapıyoruz diye bu üst geçide takacaklar. Bu memlekette STK sesini çıkaramıyorsa, mahalle muhtarları sesini çıkaramıyorsa ya da kaymakam bey buna müdahale edemiyorsa biz ne yapabiliriz?" diye belirtti.

2f06e185-5f63-4aa6-900a-a2e5d014d10c.jpg

1f1bd981-00d1-4035-bc28-976569b8c2f1.jpg

4c0075fe-254b-4218-9c93-6bd249049a12.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum