Interpol'de küresel alarm: Suç örgütleri aşıları hedef alabilir

Interpol'de küresel alarm: Suç örgütleri aşıları hedef alabilir

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, suç örgütlerinin korona virüsü aşılarını hedef almayı planladığına dair uyarıda bulundu.

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, korona virüsüne karşı geliştirilen aşıların suç örgütleri tarafından hedef alınabileceği konusunda hükümetlere uyarıda bulundu. Interpol'den yapılan açıklamada, suç örgütlerinin aşı tedarik zincirlerine müdahale edebileceği ve sahte dozlar satabileceği belirtildi. Buna göre kurum, 194 üyesi nezdinde küresel bir alarm yayınlayarak hükümetleri uyardı.

Interpol Başkanı Jürgen Stock, ilgili açıklamasında "Hükümetler aşıları dağıtmaya hazırlanırken, suç örgütleri tedarik zincirlerine sızmayı ve bu zincirleri sekteye uğratmayı planlıyor. Suç örgütleri aynı zamanda, sahte internet siteleri ve sahte tedavilerle insanları kandırarak hedef alacak. Bu durum ciddi sağlık sorunlarına ve hatta can kaybına yol açabilir" ifadelerini kullandı.  

Stock'un açıklamasına göre Interpol, üyesi olan ülkelerden, suç örgütlerinin aşı sürecini hem internet üzerinden hem de somut bir şekilde hedef almasının engellenmesi için önlemler alınmasını istedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.