İnternette her şeyi kolayca silebileceğiniz site!

İnternette her şeyi kolayca silebileceğiniz site!

İnternette farklı sitelerdeki hesaplarınızı tek bir yerden silebilirsiniz. Hem de hatırlamadıklarınızı bile!

Gördüğünüz herhangi bir web site için ‘nasılmış, dur bir üye olup deneyeyim’ dediğiniz mutlaka olmuştur. Zaman içinde bu ‘deneme’ler çoğalıp da ‘kim bilir nerelere üye oldum’ boyutuna geldiğinde ise biraz sıkıntı olabiliyor. Hatırlanmayan onlarca hesap, kullanıcı adı, şifre, onlarca sitede kişisel bilgiler…

Hatırlanmayan onlarca hesapla baş edemiyor ya da kendinizi sanal alemden ‘silmek’ istiyorsanız Deseat.me tam size göre bir servis.

Deseat.me, kaydolduğunuz tüm servisleri bulmak için e-postanızı tarıyor ve hatırladığınız, hatırlamadığınız tüm üyelikleri size listeliyor. Kaldırmak istediğiniz üyelikleri listeden seçerek kolayca kaldırabiliyorsunuz.

Ancak Deseat.me’ye giriş yaparken verdiğiniz bilgiler üzerinden app, tüm e-postalarınızı okuyor. Bu ilk bakışta bir sorun gibi görünebilir. Üyeliklerden kurtulmaya çalışırken başka bir siteye bu kadar bilgi vermek sıkıntılı bir durummuş gibi algılanabilir.

Oturum açmak için Google OAuth kullanması sebebiyle deseat.me’ye Google bilgilerinizi vermiş olmuyorsunuz fakat uygulamanın e-postalarınıza ulaşmayı istemesi gibi bir durum söz konusu.

‘Güvenli temsili erişim’ olarak tanımlayabileceğimiz Google OAuth sayesinde özel yazışmalarınızın tehlike altında olması gibi bir durumda söz konusu değil. Gönül rahatlığıyla web’den ‘silinebilirsiniz’…

sil.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.