İnternete yüzde 67 zam

İnternete yüzde 67 zam

BTK'nin 9 Mart'ta Türk Telekom'un port ve toptan hat kiralama ücretlerinde düzenlemeyi onaylamasının ardından çıkan internet birim fiyatına yüzde 67 oranında zam yapılacağı haberleri doğrulandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 9 Mart'ta Türk Telekom'un port ve toptan hat kiralama ücretlerinin revizesini onaylamasının ardınan 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere toptan hat kiralama / port ücretlerine yüzde 67'ye varan zam uygulamasının başlama tarihinin 1 Haziran'a çekildiği haber verildi. 

Zam kararı Mart başında Türk Telekom hisselerinin yüzde 55'lik kısmının Varlık Fonu'na devredilmesinin ardından gelmişti. shiftdelete.net'in haberine göre kullanıcıların yanısıra servis sağlayıcılar da apansız ve paydaşlara müzakere edilmeden ilan edilen zamma tepki göstermişlerdi.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 1 Nisan'da yürürlüğe gireceği söylenen zamlı toptan tarifelerin, hizmeti son kullanıcıya ulaştıran internet servis sağlayıcıları "büyük zarara uğratacağını" açıklamıştı. 

TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, kararla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Türk Telekom'un tekrar devletin sahipliğine geçmesinden sonra "ilk alınan kararın zam olması bizleri üzdü." demişti.

Teberci, BTK'nin "bu yüksek tarife artışına ilişkin karar"ı öncesinde sektörün görüşünü almamış olmasına ve onaylanan "yüksek oranlı yeni zamlı tarifelere geçiş için makul süre" tanımamasına karşı çıktı. "Milyonlarca kurumsal ve bireysel aboneye hizmet sunan alternatif işletmeciler olarak alınan kararların gözden geçirilmesini ve geri alınmasını istiyoruz." dedi. 

Bu isteğimizin karşılık görmesi, sektördeki işletmecilerin doğacak büyük zararlarını engellemek kadar, daha makul seviyelerde oluşabilecek internet ve sabit telefon faturalarının daha yüksek fiyatlara çıkmasının önlenmesi adına değerli olacaktır."

Zamların uygulamaya sokulmasının ertelenmesinde servis sağlayıcıların tepkisinin payı olsa da BTK'nın zamları geri çekeceğine ilişikin her hangi bir imada bulunulmadı. Nisan başında yürürlüğe sokulması planlanmış olan tarifeler Haziranda bir değişkilik olmaksızın uygulanmaya başladığı takdirde fiyatlar aşağıdaki çizelgede görüldüğü şekilde gerçekleşecek. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum