İnsanlık Diyarbakır'da bir otel odasında karantinada: Ahmed Hami evine dönmek istiyor

İnsanlık Diyarbakır'da bir otel odasında karantinada: Ahmed Hami evine dönmek istiyor

Belden aşağısı felç olan Suriyeli Ahmed Hami, Diyarbakır'da bir otel odasında yaşam mücadelesi veriyor.

2013 yılında Suriye'nin Halep kentinde IŞİD'in bombalı saldırısı sonucu çalıştığı lokantada ağır yaralanan ve Türkiye'de tedavi gördüğü sırada örgüt üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınarak 2016 yılında felçli haliyle tutuklanan Ahmed Hami (21), sağlık sorunları nedeniyle 2019 yılında tahliye oldu. Yurt dışı yasağı nedeniyle evine dönemeyen Hami, ailesinin sağladığı maddi destekle 2019 yılından beri Diyarbakır'da bir otelde yaşıyor. Tek başına ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olan, belden aşağı felçli haldeki Hami'nin bakıma ve tedaviye ihtiyacı var.

Yüksekova Haber Portalı'na konuşan Hami, koronavirüs nedeniyle herkesin evine kapandığı bugünlerde kaldığı otelin tek müşterisi olduğunu belirterek, "Evime geri dönmek istiyorum. Salgın nedeniyle kaldığım otelin odasında tek başıma yaşıyorum. Salgın benim için büyük bir risk çünkü akciğerimin yarısı yok. Otelde mecburen kalıyorum çünkü Türkiye'de kimsem yok. Ailem gelmek istiyor ama geçişlerine izin verilmiyor. Hastalandığımda hastaneye gidemiyorum. Otelin, yakın zamanda müşterisi olmadığı için kapanma ihtimali var. Muhtemelen sokakta kalacağım. Böyle bir süreçte ailemin yanında olmam gerekir. Yurt dışı yasağımın kaldırılmasını istiyorum" dedi.

ahmed-hami2.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum