İngiltere'de 2 kişide Covid-19'un yeni varyantı tespit edildi

İngiltere'de 2 kişide Covid-19'un yeni varyantı tespit edildi

İngiltere'de korona virüsünün yeni varyantına 2 kişide rastlandı. İngiltere, Afrika ülkeleri Angola, Mozambik, Malavi ve Zambiya'yı da kırmızı listeye ekleyecek.

Korona virüsünün (Covid-19) yeni varyantı “Omicron” İngiltere'de 2 kişide tespit edildi. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, 2 kişinin hane halkıyla karantinaya alındıklarını duyurdu.

İki vakanın “bağlantılı” olduğunu aktaran Javid, vakaların görüldüğü Chelmsford ve Nottingham'da toplu testler yapılacağını belirtti.

Öte yandan Javid, pazar günü sabah saat 04.00'ten itibaren seyahatle ilgili "kırmızı listeye" Angola, Mozambik, Malavi ve Zambiya'nın da ekleneceğini duyurdu.

Gerekirse daha fazla önlem almaktan çekinmeyeceklerini vurgulayan Sağlık Bakanı Javid, Başbakan Boris Johnson'ın bugün ilgili sağlık yetkileriyle önlemlere ilişkin basın toplantısı yapacağını açıkladı.

Yeni vakaların Covid-19 salgınının sona ermekten çok uzak olduğunun gerçek bir hatırlatıcısı olduğuna dikkati çeken Javid herkesi aşı olmaya çağırdı.

Javid, 26 Kasım'da yaptığı açıklamada yeni varyantın, Delta türünden daha bulaşıcı olabileceğini ve mevcut aşıların da varyanta karşı daha az etkili olabileceğini belirtmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.