İngiltere vatandaşlarını Irak'a seyahat konusunda uyardı

İngiltere vatandaşlarını Irak'a seyahat konusunda uyardı

İngiltere, güvenlik nedeniyle vatandaşlarından Kürdistan Bölgesi dışında Irak'ın hiçbir ilini veya bölgesini ziyaret etmemeleri uyarısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Irak’ta yeniden kargaşa ve gerilimlerin yaşanması tehlikesiyle karşı karşıya" olduğu belirtilerek, vatandaşlarından Kürdistan Bölgesi dışında Irak'ta hiçbir yeri ziyaret etmemelerini tavsiye etti.

Vatandaşlarına tehlikeli yerleri göstermek amacıyla bir harita yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’nin bir çok bölgesin' “sarı” renkle işaretlerken,  Irak'ın çatışmalı ve tehlikeli yerleri “kırmızı” renkle işaretlendi. Ve vatandaşlarından kırmızı ile gösterilen bölgelere gitmemelerini istedi.

İngiltere, Irak'taki Batı karşıtı "milis gruplarının" İngiltere ve çıkarları için bir tehdit olmaya devam ettiğini ve silahlı grupların koalisyon üslerine, diplomatik tesislere ve yabancı uyruklulara saldırabileceği konusunda uyardı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Irak’ta her geçen gün gerginliğin arttığını ve Bağdat'ın Yeşil Bölgesi'ndeki gösterilere atıfta bulunarak güvenlik durumunun "tehlikeli" olduğuna işaret edildi.

Açıklamada durumun yakın gelecekte daha da kötüleşebileceği, bundan dolayı vatandaşlarını toplantı ve yürüyüşlerden uzak durmaya, yerel yetkililerin tavsiyelerine uymaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Kürdistan Bölgesi'ni seyahate yasak bölgeye dahil edilmemesine rağmen, "Irak Kürdistan Bölgesi'nin bazı bölgelerinin topçu, insansız hava araçları ve füzelerle saldırı riski altında olduğu" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Türkiye’nin Kandil, Mahmur ve Türkiye’ye yakın sınır bölgelerine yönelik bombardımanları nedeniyle vatandaşlarından duyarlı olmalarını istedi. Ayrıca İran’ın son saldırılarına da değinildi. 

İngiltere’den ayrıca vatandaşlarına sadece 30 günlük Kürdistan Bölgesi vizesi alabileceklerini bu vizenin Irak’ın diğer bölgelerinde geçerli olmadığı bilgisi verildi.  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.