İncirlik'te uçan İHA'ların sırrı

İncirlik'te uçan İHA'ların sırrı

17 Ağustos'ta Adana'da, kısa süre sonrasında ise Şanlıurfa'da birer ABD'ye ait birer İHA düştü. Hürriyet yazarı Selvi, 20 gün önce ABD'den Türkiye'ye gizlilik derecesi yüksek ve kaynağından kontrol edilmiş bir istihbarat ilettiğini yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ABD’nin bayram sürecinde IŞİD’in Türkiye’de bazı hedeflere saldırı düzenleyebileceği yönünde yaptığı uyarıyı köşesine taşıdı. Ağustos ayı içinde ABD’ye ait biri İncirlik Üssü yakınlarında diğeri Şanlıurfa’da olmak iki İHA’nın düştüğünü hatırlatan Selvi, “Düşen son iki İnansız Hava Aracı’nın İncirlik Üssü’nün etrafında uçmaları çok kritik bir istihbarata dayanıyor” bilgisini paylaştı.

ABD’den Türkiye’ye 20 gün önce gizlilik derecesi yüksek ve kaynağından kontrol edilen bir istihbarat ulaştırıldığını belirten Selvi’nin ‘ABD’den güvenlik uyarısı’ başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

“ABD’lilerle Türk güvenlik birimleri ortak çalışmalar yaptı. Ve hemen gereken tedbirler alınıp uygulamaya konuldu. Ancak tehdit hâlâ devam ediyor… ABD’nin istihbarat birimleri tarafından kaynağından elde edilen istihbarata göre DAEŞ, İncirlik Üssü ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik olarak Kurban Bayramı süresince İnsansız Hava Araçları veya Drone’larla saldırı planlıyordu…”

Selvi, ABD İHA’larının da bu istihbarat nedeniyle güvenlik uçuşları yaptığını yazdı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.