İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi

İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi

YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası 21 Eylül'e ertelendi.

Eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. 

Ekrem İmamoğlu duruşmaya katılmadı. İmamoğlu’nun avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Mahir Başarır, Süleyman Girgin, Aykut Erdoğdu, Turan Aydoğan, Gökan Zeybek, Sibel Özdemir ve Veli Ağbaba izledi. 

Dava, 21 Eylül saat 11.00'a ertelendi. 

DÖRT YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İBB Başkanı İmamoğlu'nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "siyasi yasak" içeren 53. maddesinin de uygulanmasını da istemişti.

CHP'LİLERDEN DESTEK

Anadolu Adliyesi 7’inci Ceza Mahkemesi önüne gelen CHP’liler, koridorda İmamoğlu’na destek verdi.

Duruşmada çıkacak karar öncesi İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önüne sabah erken saatlerinde yüzlerce CHP’li geldi. Güneşten korunmak için Maltepe Belediyesi tarafından kurulan stantların altında bekleyen CHP’liler, İmamoğlu pankartlarıyla halay çekti.

KAFTANCIOĞLU: İSTANBULLULARI BURADA GÖRÜYORUM

Duruşma öncesi açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Adalete susamış seksen dört milyona merhaba. Genel başkanımız ne diyor ‘asla umutsuz olmayacağız.’ Adaleti getireceğiz.’ Ne yazıl ki çok uzum süredir mahkemelerin işgal edildiği siyasetçilerin yargılandığı ama cezalandırıldığı bir süreçten geçiyoruz. Bizi cezalarla boğarak çalıştırmamaya çalışıyorlar. Onların hırsı öfkesi varsa bizlerin aklı ahlakı var demiştim. Bu yüzden İstanbulluları burada görüyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de açıklama yaptı. Erkek, “Hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka tesis edeceğiz. Bugün görülen davada aslında İmamoğlu yargılanmıyor İstanbul’un iradesi yargılanıyor. Demokrasi yargılanıyor. Artık bu temelsiz davalardan bir şey elde edemeyeceğinizi görün. Bir adım dahi geri attıramazsınız. Adaleti çürüttükleri için iş ve aş azalıyor. Hiç kimse umutsuz olmasın. İstanbul’u kazandık, tüm Türkiye’yi kazanacağız” dedi. Açıklamada, Canan Kaftancıoğlu’a açılan dava için yarın saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi önünde toplanma çağrısı yapıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.