İmamoğlu'ndan Google'a Erdoğan imalı tepki: I speech kürsü

İmamoğlu'ndan Google'a Erdoğan imalı tepki: I speech kürsü

Google, Wikipedia'dan otomatik aldığı veriyle İmamoğlu için "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ifadesini kullandı. İmamoğlu, Erdoğan'ı ima ederek yanıt verdi: I speech kürsü...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "YSK üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesinin yankıları sürerken, Wikipedia'dan Google'a sirayet eden "gaf" da tepki topladı. 

Google ana sayfasında Ekrem İmamoğlu için "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ifadesini kullanıldı. 

Bu ibarenin Wikipedia'dan otomatik olarak alındığı ifade edilirken, sosyal medya kullanıcılarının tepki gösterdiği duruma Ekrem İmamoğlu da kayıtsız kalamadı. 

Google'daki "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ifadesini Twitter'dan paylaşan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2019'daki BM İklim Zirvesi'nde kullandığı ifadeleri ima ederek yanıt verdi: I speech kürsü. 

ONGUN: KURNAZLIĞI CİDDİYE ALMAYALIM

Daha sonra İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun konuyla ilgili açıklama yaptı. Google'ın kendilerine yaptığı "Datayı Wikipedia'dan çekiyor Google. Aksiyon alıyoruz. Biraz zaman alabilir ama düzeltilir" açıklamasını paylaşan Ongun "Zorunlu Açıklama: Google Türkiye’nin tarafımıza verdiği bilgi budur. Lütfen, bir/birkaç kişinin Wikipedia üzerinden yaptığı kurnazlığı ciddiye almayalım. Duyarlı yüz binlerce vatandaşımıza ilgileri için teşekkür ederiz" dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.