İmamoğlu: Bahçeli beni tebrik etmeliydi

İmamoğlu: Bahçeli beni tebrik etmeliydi

İBB Başkanı İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, "İl il gezmekteki amacı nedir?" sorusuna yanıt verdi. İmamoğlu, "Niye gittiğimi sorgulayacağına, bir tebrik telefonu açsaydı mutlu olurdum" dedi.

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mecidiyeköy Meydanı incelemesinde bulundu. İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Görev sahası İstanbul'la sınırlı bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezmekteki amacı nedir?" sözleriyle ilgili soruyu, isim vermeden yanıtladı.

Belediye tarafından 22 Ocak 2021'de başlayan "Mecidiyeköy Meydanı" yenileme çalışması 10 ay içinde tamamlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun meydan incelemesine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de katıldı.

Gümüşhane ve Elazığ gezilerini, İBB adına yapacakları okullar için düzenlediklerini söyleyen İmamoğlu, “İstanbulluya hizmet etmiş bir insan adına Gümüşhane'de bir okul yaptırıyorum. Ve o kişi (Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı) üç dönem MHP adına Gümüşhane Belediye Başkanlığı yaptı. Gümüşhane'de, MHP adına belediye başkanlığı yapmış, İBB’ye de 1,5 sene hizmet yapmış bir insanın adına, manevi bir hizmeti yaptıktan sonra benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına, bana bir tebrik telefonu açsaydı kıymetli genel başkan; mutlu olurdum” ifadelerini kullandı.

'HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE VARIZ'

Başakşehir’deki Kanuni Sultan Süleyman Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu’nda eylem yapan öğrencilere internet sağlamak için konulan araç nedeniyle yaşanan krizi anlatan İmamoğlu, “Ben ilgili kişilerin, kurumların başındaki insanların sözleriyle çok ilgilenmiyorum. İlgilendiğim şey; hizmet sunmak. Gençlerimizin bir ihtiyacı varsa, çözümünde, İstanbul'da en üst düzeyde teknolojiye ve kabiliyete sahip kurumuyuz. Dolayısıyla biz, yurtlarda gençlerin internet imkanlarını sınırsız ve kapasitesi yüksek hale getirme konusuna talibiz. KYK’nun yurtlarına hizmet vermeye hazırız. Bu bağlamda, ister işin başında bir bakan olsun, ister işin başında bir genel müdür ya da il müdürü olsun, kapımız ardına kadar açıktır. Her türlü iş birliğine varız. Kapatacağımız bir açık, ortadan kaldıracağımız bir eksiklik, gençlerimizin ihtiyaç duyduğu bir şeyi tamamlama becerisi hepimizin sorumluluğu” dedi.

Devletin hiçbir kurumunun, bir siyasi partiye ya da bir siyasi alana ait olmadığını vurgulayan İmamoğlu, “Biz bu sürece, bu bağlamda bakıyoruz. Gençlerimiz, sorunları vardır. Gençlerimiz mutsuzdur. Gençlerimizin geleceğe dair bakışlarında ne yazık ki negatif birtakım düşünceleri vardır. Bunu tedavi etmek ve rehabilite etmek de bizim gibi yöneticilerin sorumluluğudur. İş birliğine ihtiyaç vardır. Gerçek durum budur. Bunlar da mizansen değildir. Bu durumu düzeltmek de hepimizin sorumluluğudur. Biz, o göreve talibiz. Bıraksınlar, müsaade etsinler. Yazışmaları da yapın dedim arkadaşlara. Biz, destek olmak istiyoruz. Gençlerimize nasıl ki İstanbul'da en ucuz öğrenci ulaşımını sunduk, nasıl ki İstanbul tarihinde ilk defa İBB olarak yurt imkânı sunduk, bu anlamda da destek olmak istiyoruz. İşin özeti budur. Lütfen destek olsunlar” ifadelerini kullandı.

'GIPTA ETTİKLERİNİ, KISKANDIKLARINI ANLIYORUM'

İmamoğlu’na, İstanbul dışına yaptığı ziyaretlerin Cumhurbaşkanı adaylığı çalışması olarak yorumlanması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ziyaretler için benden izin aldı” açıklaması da soruldu. “Genel Başkan’ımızdan izin aldığım ve ona bilgi verdiğim doğrudur” diyen İmamoğlu, “Bizim parti terbiyemiz böyle. Genel Başkan’ımızla da başından beri, İlçe Başkanı olduğum günlerden beri, yaklaşık 11 yıldır kurumsal ahlaka uygun olduğu kadar da organik bir ilişkimiz var. Buna gıpta ettiklerini, kıskandıklarını anlıyorum. Ama bu duygu ve bu ilişki bizi bugünlere getirdi. Dolayısıyla ben bundan çok mutluyum, çok gururluyum” diye belirtti.

'TAKSİM İÇİN KURULDAN ONAY BEKLİYORUZ'

Taksim Meydanı düzenlemesindeki son durumun sorulduğu İmamoğlu, yarışma ile belirlenen projenin kurul onayını beklerken, Gezi Parkı’nın İBB’den alınıp Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verildiğini hatırlattı. Alınan kararın yanlış olduğunu vurgulayan İmamoğlu, hukuksal mücadelelerinin devam ettiğinin altını çizdi.

AKM’nin inşaatının bittiğini ve 29 Ekim’de açılmasının planlandığını aktaran İmamoğlu “Sayın valimizin de olduğu gezide, bu meydanın artık bir düzene girmesi, İstanbul'un kalbi olarak güzel bir biçime kavuşmasıyla ilgili fikir birliğine vardık. Hukuki tartışma sürerken ‘Taksim Meydanı'yla ilgili Gezi Parkı'nın süreci ayrı devam etsin, ama önündeki otelle aradaki kalan o şu an ne yazık ki beton görüntüsünde olan alanın tasarımını ayrı getirin, bunu kurulda ayrıca görüşelim’ dediler. Biz de o tasarımı, 5 Ekim itibariyle sunduk, kuruldan onay bekliyoruz. 29 Ekim’deki açılıştan önce bize bu müjdeyi verirlerse, biz de Taksim'in en azından o beton görüntülü alanıyla ilgili müjdemizi İstanbullularla paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

MECİDİYEKÖY MEYDANI'NI 1,3 MİLYON KİŞİ KULLANIYOR

Günlük ortalama 1 milyon 300 bin kişinin kullandığı Mecidiyeköy Meydanı'nın toplam inşaat alanı 7 bin 800 metrekare. Alan içerisinde 2 bin 500 metrekarelik yeşil alan bulunuyor. Meydan düzenlemesi için, alana, 63 tane ağaç dikildi. Oturma ve dinlenme ekipmanları ise 450 metrekarelik bir alana sahip. İstanbul Kitapçısı'nın açıldığı meydanda 'Ödünç Kütüphane' sistemi de kuruldu. İstanbullular bu sistem ile ücretsiz kitap okuyabilecek. Alana kurulan 'Mecidiyeköy Sanat' mekanı ise kapılarını, "Gözüm Sende İstanbul" sergisiyle açtı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.