İllere göre risk haritası güncellendi: En az vaka görülen il Hakkari

İllere göre risk haritası güncellendi: En az vaka görülen il Hakkari

'Kontrollü normalleşme' için illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık korona virüsü vaka sayılarını içeren haritanın son hali açıklandı. Şırnak ve Hakkari gibi düşük riskli illerde de vaka sayıları arttı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre korona virüsü risk haritasının güncellenmiş halini açıkladı. Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli" dedi.

Büyükşehirlerde vaka sayıları artarken, İstanbul'da 100 bin kişide 89,99 olan 111, 57'ye çıktı. Samsun 100 binde 348,36 vaka ile artış sayısında  birinci olurken Sinop, Ordu, Giresun ve Trabzon vaka sayılarının nüfusa göre en yüksek olduğu diğer iller oldu. 

Ankara ve İzmir'de yükseliş görülürken Şırnak ve Hakkari gibi düşük riskli illerde de vaka sayıları arttı. Haftalık verilere göre Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt 100 bin kişide en az vaka görülen iller oldu. Uşak'ta ise vaka sayısında düşüş sürüyor. 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.