İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı: Kütahya ilk sırada

İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı: Kütahya ilk sırada

Sağlık Bakanlığı, 12-18 Haziran günleri arasında il bazında her 100 bin kişide görülen vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, en yüksek vaka sayısı bu hafta Kütahya'da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12-18 Haziran arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da normalleşmeye engel değil. Aşı ile bitecek'' mesajını verdi.

Koca’nın açıkladığı verilere göre, 12-18 Haziran tarihleri arasında her 100 bin kişide en yüksek vaka sayısı Kütahya'da 116,18 ile kaydedildi. Kütahya'da geçen hafta bu sayı 88,26 idi. Kütahya'yı Bolu, Eskişehir, Ağrı ve Rize takip etti.

İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 51,27, Ankara’da 93,11, İzmir’de 25,99 olarak gerçekleşti. 

Fahrettin Koca paylaşımında "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Kars, Gümüşhane, Bartın, Balıkesir ve Kırklareli. Vaka sayılarında düşüş devam edecek aşı ile bağışıklık kazanacağız. Normalleşmeye devam edeceğiz. Aşı ile bitecek" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.