İlk grup toplantısında 'kurucu cumhurbaşkanı' vurgusu

İlk grup toplantısında 'kurucu cumhurbaşkanı' vurgusu

AK Parti yeni dönemin ilk grup toplantısını yaptı. Grup Başkanı olarak toplantıyı yöneten Başbakan Binali Yıldırım Erdoğan için 'kurucu cumhurbaşkanı' ifadesini kullandı.

24 Haziran seçimlerinden 295 milletvekili ile birinci parti çıkan AK Parti ilk grup toplantısını yaptı.

Saat 11.00’de başlayacak grup toplantısına milletvekillerinin yanı sıra seçimlerde adaylık başvurusunda bulunmayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Maliye Bakanı Naci Ağbal da katıldı.

Seçim sonrası grupta bir araya gelen milletvekilleri birbirini kutlarken en çok ilgi gören isim motosiklet yarışçısı Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu oldu.

22 yaşında milletvekili seçilerek Meclis’in en genç iki milletvekilinden biri olan Rümeysa Kadak da büyük ilgi gördü.

ERDOĞAN AYAKTA ALKIŞLANDI…

Grup toplantısı saatinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı ile salona giriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süre ayakta alkışlandı.

Toplantıyı Başbakan Binali Yıldırım yönetirken 5 grup başkanvekili de grup başkanlık divanında yer aldı. Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Başkanı olarak son yaptığı konuşmada Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ‘kurucu cumhurbaşkanı’ ifadesini kullandı. Çok sayıda AK Parti milletvekili de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Kurucu Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN BAŞBAKANLIK ODASINDA…

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasını bitirdikten sonra daha önce Başbakanlık için kullanılan makam odasına çıktı. Makam odasının girişindeki Başbakanlık tabelasının çıkarılmış olduğu görüldü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.