Ilısu Barajı'nda su tutma başlıyor

Ilısu Barajı'nda su tutma başlıyor

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Ilısu Barajı'nda 10 Mayıs tarihinden itibaren su tutma işleminin başlayacağını açıkladı. Bu nedenle bazı köy ve mezralar da taşınacak.

Siirt İl Koordinasyon Kurulu İkinci dönem toplantısı, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Atik, Devlet Su İşleri (DSİ) 16. Bölge Müdürlüğünün Ilısu Barajı’nda 10 Haziran 2019 tarihinden itibaren Derivasyon Tüneli-3 (DT-3)’ün giriş kapağın da kapatılarak, su tutma işlemi başlayacağını söyledi.

Ilısu Barajı’nda gövde inşaatı tamamlanarak, su tutmaya hazır hale getirildiğini belirten Vali Atik, şöyle konuştu, “Devlet Su İşleri(DSİ) 16. Bölge Müdürlüğü kontrollüğünde yapımı devam eden Ilısu Barajı’nda 1 Haziran 2018 tarihi itibari ile su tutma kapsamında Derivasyon Tüneli-1 (DT-1)’in giriş kapakları kapatılmıştır. 2019 yılının son yılların en yağışlı yılı olması nedeniyle barajda su kotu 430 m seviyelerine kadar yükselmiş ve yükselmeye devam etmektedir. 10.06.2019 tarihinden itibaren Derivasyon Tüneli-3 (DT-3)’ün giriş kapağın da kapatılarak, su tutma işlemine başlanacak.”

KÖY VE MEZRALAR BOŞALTILACAK

Su tutma işlemi ile birlikte su kotunun hızla yükselecek olması nedeniyle yerleşim yerleri ve arazileri su altında kalacağını kaydeden Vali Atik, il sınırları içerisinde kamulaştırma işlemi tamamlanmış olan köy ve mezraların yerleşim yerleri ile arazilerin can ve mal güvenliği açısından bir program dahilinde boşaltılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.