İlçe Tarım Müdürlüğü Yeni Binasına Taşındı

İlçe Tarım Müdürlüğü Yeni Binasına Taşındı

Şemdinli ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yeni binasına taşındı.

ECEVİT BAY/ YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Şemdinli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaklaşık 550 Bin TL harcanarak yapılan yeni binasına taşındı. 2010 yılında programa konulan ve 2012 yılında yapımına başlanılan bina bugün hizmete açıldı. 

Açılış törenine Şemdinli ilçe kaymakamı Adem Ünal, Şemdinli Belediye Eş başkanı Nahide Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürü H. Dursun Yıldız, İlçe Emniyet müdürü Erkan Demirci, İlçe Jandarma komutan vekili Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Işıktaş, Yüksekova Ticaret ve sanayi odası Başkan Yardımcısı Kemal İnan, İl Damızlık Koyun Keçi yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşit Akman, İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin, Arıcılar Birliği Başkanı Fazıl Durmuş, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü H. Dursun Yıldız, “ Bugün burada hem ayrılığımı hem de tamamlanmış olan ilçe müdürlüğümüzün açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 18 aydır burada görev yapmış bulunmaktayım. Hakkari’nin güler yüzlü, misafir perver insanlarına çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiği kadarıyla çok güzel hizmetler yapmaya çalıştık. Bazı alışkanlıkları değiştirdiğimize açıkça inanıyorum. 18 ayda, 18 yılda yapılmayacak işleri yaptığımıza açık ve net ifade ediyorum. Bu konuda mütevazi davranmayacağım. İnsanlar yaptığını karşı tarafın bilmesi gerekir. BU süre içerisinde hiç yapılmayan projelerimizden küçükbaş hayvancılığı geliştirme projesi adı altında 7356 kuzu, koyun, koç ve oğlak dağıttık. Bunlardan yaklaşık 2 bin civarındakini sadece Şemdinli’ye verdik. Bu süre içerisinde bütün Hakkâri için 10 beş bin meyve fidanı ceviz ve elma fidanı,2 yüz 17 bin karpuz, domates ve çilek fidesi getirip ilimize dağıttık. Boş olan 3 bin 300 arı kovanımıza 5 çıtalı 3 oğullu ana arılı arı ailesi dağıttık. Kovan ile arı 150 tane yeni dağıttık. Bursa merkezde kadın çiftçilerimize açtığımız bir kursta başarılı olan kadınlarımıza 10’ar kovan 150 kovan verdik. Toplamda 3 bin 450 kovan yapıyor. 25 tane koyun ağılı yaptırdık.

Geçen yıl ilimizde bunların başarısı bu yıl Türkiye’de ilk 250 projemiz kırsal kalkınma ekonomik yatırımlarında geçti. Bizden ikinci projesi geçen 70 projeyle Mardin ili ve aradaki farkı görün inşaatın olması buraya her türlü işsizliği önlemek adına büyük bir katkıdır. 24. 7 trilyon eski rakamlarla beraber bir para akacak buraya onun yanı sıra kışın özellikle küçükbaş hayvanlarımızı barındırmakta sıkıntı çekiyorduk. İşte Şırnak’a Silopi’ye falan götürülüyordu hayvanlar, izin alınmadan götürülüyordu, kaçak muamelesi görüyordu, hayvanını götürüyordu orada bakamıyordu bu problemlerde inşallah ortadan kalkacak. 250 projenin içinde 246 koyun ağırlıklı var bunun içinde diğerleri bal paketleme tesisi, süt işleme tesisi ve soğuk hava deposu şeklindedir. Önemli olan herkese hakkettiğini verebilmektir. Hakketmediğini bir başkasına vermemektir. Bu 77 milyonun hakkıdır, bu hakkı kullanırken hiçbir şekilde istismar etmemektir.  Günde 40 lira yevmiye ile çalışıp 2 ile 3 bin metre derinliklerde kömür çıkaran inşaların arkada bıraktığı yetim evlatların hakkıdır. Onun için bunu yerli yerinde kullanmamız gerekir. BU ağıllarımızı çok iyi bir şekilde yapacağız. Soğuk hava deposudur diğerleri ve en iyi bir şekilde bunları kullanacağız ki, bundan bereket alalım aksi durumda kul hakkından dolayı hiçbir şey alamazsınız. Başınıza yıkılır bunu da açık ve net bir şekilde söyleyeyim. Eksiksiz yaparsanız paranızı alırsınız eksiksiz yaptığınızda her 6 ayda bir kontrolleri mutlaka yapılacak fotoğrafları çekilecektir.

Binamızın ilçe müdürlüğümüzün çok daha güzel hizmetler vermesi için hayırlı uğurlu olsun. Hakkınızı helal edin benim hakkım geçmiş ise helal olsun. Ne zaman doğru, dürüst, ilkeli vatanı milleti memleketi severek çalıştığınız müddetçe hakkımı helal ederim. Diğer şekilde helal etmem. Verdiğimiz koyuna bakmaz, verdiğimiz ağılları güzel yapmaz amacı doğrultusunda kullanmazsanız fidanlara bakmaz korutursanız hakkımı helal etmem çünkü çok emek sarf ettik bu konuda bundan dolayı da hem personelime hem paydaşlarımız olan birliklere hem de çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Adem Ünal, “ Sayın müdürümüze yaptığı hizmetlerinden dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum. Hayatının geri kalanında başarılar diyor ve yeni binamız hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü binasının açılış kurdelesini İlçe kaymakamı Adem Ünal, Şemdinli Belediye Eş başkanı Nahide Yıldız ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürü H. Dursun Yıldız kesti. Binayı gezen heyet daha sonra müdür odasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürü H. Dursun Yıldız Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürüneTeşekkür belgesi verdi.

Açılış verilen kokteylle sona erdi.

untitled-4-008.jpg

untitled-3-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum