İkizköylüler Akbelen için adalet istedi

İkizköylüler Akbelen için adalet istedi

Yeniköy Termik Santralinin önünde açıklama yapan İkizköylüler, termik santralin kapatılmasını, doğaya verdiği zararların son bulmasını istedi.

İkizköylüler, Muğla Milas'ta bulunan Akbelen Ormanı'nda devam eden ağaç kesimine ilişkin Yeniköy Termik Santrali önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Kömürsüz Muğla için" ve "Akbelen için adalet" pankartları açılan açıklamaya Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca'nın yanı sıra birçok yurttaş katıldı. 

Açıklama yapan İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Hasan Yorulmaz, kendilerine yönelik yapılan “Bu insanlar işsiz mi kalsın?" eleştirisine tepki göstererek, "Kimse aç kalmasın, kimse yoksul olmasın diye çabalıyoruz. Başka iş alanları yaratılabilir. Ormanlar bu yönden hem tarımsal hem de turizm yönünden elverişli yerlerdir. Buna yönelelim, termik santrallerin zararına son verelim” dedi.

9 KÖYÜ YUTTU

  EMEP Milletvekili Sevda Karaca ise, seçim bitter bitmez ormanları, toprağı, doğayı talan etmek isteyenlerin harekete geçtiğini vurguladı. Yeniköy Termik Santralinin dokuz köyü yuttuğunu anımsatan Karaca, "Santral şimdi gözünü İkizköye dikmiş durumda ve burada İkizköyle birlikte aynı zamanda bir bütün olarak buradaki bütün alanları yıkıma, yağmaya, talana, ranta açmak istiyor Limak şirketi. Siz bin bir türkü suçun, işçi haklarına karşı işlenmiş suçların doğaya karşı işlenmiş suçların, toprağa, insanlığa karşı işlenmiş suçların müsebbibisiniz, dokuz köyü yuttunuz, onuncu köyü yutmanıza izin vermemek için halk direniyor, köylüler direniyor” diye belirtti. 

SARI SENDİKALARA SESLENDİ

Maden-İş ve Tes-İş sendikalarının ekolojistleri ve köylüleri hedef göstermesine de değinen Karaca, “Daha dün özelleştirmelerin bu halka, köylülere, işçilere, zarar verdiğini, vereceğini, ülke ekonomisine zarar vereceğini söylerken, bugün ne oldu da şirketin arkasına dizilip işçilerin ekmeğiyle oynanacağına ilişkin açıklamalar yapıp, şirketin bu yıkımını meşru kılmaya çalışıyorsunuz. İşçilerin de işçi sendikalarının da faydası rantçı şirketlerin arkasına dizilmek değildir. Sendikalara tekrar çağrımız var. Eğer işçilerin emeğini, geleceğini düşünüyorsanız bu termik santrallerdeki patronların değil işçilerin en büyük müttefiki olan köylülerin yanında durmak zorundasınız" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.