İkinci öğretim harç ücretlerine büyük zam

İkinci öğretim harç ücretlerine büyük zam

İkinci öğretimde okuyan öğrencilerin öğrenim ücretlerine yüzde 63,7 zam yapıldı. Birinci öğretimlerin harç ücretini ise devlet ödemeye devam edecek.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, ikinci öğretim programlarının harç tutarlarına zam geldi. Buna göre, zam tutarı yüzde 63,7 oldu.

Cumhurbaşkanı'nın 7384 sayılı "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar"ı bugünkü Resmi Gazete'te yayınlandı.

Karara göre, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim gören öğrencilerden katkı payı alınmayacak. Bu öğrencilerden alınması gereken katkı payları önceki yıllarda olduğu gibi devlet tarafından karşılanacak. Bu fıkra kapsamında 2023-224 Eğitim-Öğretim Yılı'nda devlet tarafından karşılanacak katkı payı yüzde 40 artırımlı olarak ödenecek.

Söz konusu kararla ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin öğrenim ücretlerinde artış yapıldı. Tablolarda yer alan cari hizmet maliyetleri geçen yıla göre 63,72 oranında arttığı için ikinci öğretim öğrenim ücretleri de bu oranda arttı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden kararın "üniversite harçları geri getirildi" yönünde algılanmaması gerektiğini, devlet üniversitelerinde eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrencilerin harç ödememeye devam edeceğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.