'İkinci Fuat Avni' operasyonu

'İkinci Fuat Avni' operasyonu

7 ilde eş zamanlı sosyal medyada operasyonu yapıldı. Gerekçe, gizli bilgileri yayınlamak.

Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini yasadışı yöntemlerle ele geçirip sosyal medyada yayınladıkları iddiasıyla eş zamanlı operasyonlar yapıldı. 

‘FETÖ’nün yeni Fuat Avni’si olduğu öne sürülen yeni yapılanmanın, Cumhurbaşkanı, MHP Genel Başkanı, MİT Müsteşarı, bakanlar ve milletvekilleriyle ilgili ele geçirdikleri bilgi ve belgeleri internet ortamında açtıkları sahte hesaplardan paylaştıkları iddia edildi. Kayseri İl Emniyeti Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 10 kişi bugün Kayseri Adliyesi’ne sevkediliyor

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, soruşturmayı Kayseri Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Murat yürütüyor. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde kurulan özel ekip, 5 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptı.

Yapılan çalışmaların ardından Kayseri merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Çankırı, Aksaray ve Hatay illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital veriye el konuldu.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.