İki pilot aynı anda uyuyunca yolcu uçağı rotadan saptı

İki pilot aynı anda uyuyunca yolcu uçağı rotadan saptı

Endonezya'da, 153 yolcuyu taşıyan bir uçağın iki pilotunun da aynı anda uyuyakaldığı ortaya çıktı. Uçak rotasından saptı.

Endonezya'nın Sulawesi adasından başkent Cakarta'ya 25 Ocak günü 153 yolcusuyla seyahat eden uçakta, hem ana pilotun hem de yardımcı pilotun (kopilot) aynı anda uyuyakaldığı ortaya çıktı. Pilotlar, yaklaşık 28 dakika boyunca uykuda kalmanın cezası olarak geçici olarak görevden alındı.

Endonezya Ulusal Ulaşım Güvenliği Komitesi'nin (KNKT) raporuna göre, Batik Air şirketinin gerçekleştirdiği gece uçuşunda 153 yolcu ve dört mürettebat bulunuyordu. Ana pilot, uçuş öncesi yeterince dinlenemediğini belirterek kalkıştan 90 dakika sonra yardımcısından bir süre dinlenme izni istedi. Ancak yardımcı pilot da uçağın komutasında uyuyakaldı.

Pilotlar aynı anda uykuya daldığında, Cakarta havalimanındaki kontrol merkezinde panik yaşandı. Uçakla iletişim kesildiğinde kontrol merkezi endişelendi. Uçağın rotasını kontrol etmeyen uyuyan pilotlar, Cakarta'ya varmadan önce uçağın güvenli inişini sağlamak için acil bir durum ortaya çıkardı.

KNKT raporunda, pilotların isimleri açıklanmazken, Endonezyalı oldukları belirtildi. Pilotların uçuştan önce iyi dinlenmeleri çağrısı yapılırken, şirket pilotları geçici olarak görevden aldı ve yeterli dinlenme zamanı tanıdığını belirtti. Soruşturma devam ediyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.