İki makama da Barzaniler aday

İki makama da Barzaniler aday

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi seçimlerini kazanmasının ardından başkan ve başbakan adaylarını açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde 30 Eylül günü düzenlenen bölgesel parlamento seçimlerini Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) kazanmasının ardından yeni hükümet şekillenmeye başlıyor. KDP, bölgesel yönetimin yeni başkanı ve başbakanı için adaylarını açıkladı.

KDP sözcüsü Mahmud Muhammed, Mesud Barzani başkanlığında yapılan Başkanlık Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Burada verilen bölgeye göre, KDP’nin Mesud Barzani’nin yerine başkanlık makamına adayı, mevcut başbakan Neçirvan Barzani olacak. Neçirvan Barzani’den boşalan koltuğa ise Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani aday gösterilecek.

KDP açıklamasında, parlamentodaki diğer partilerle görüşmek üzere bir komisyon kurulduğu da belirtildi. Kürdistan parlamentosundaki diğer partilerin bu adaylıkları nasıl karşılayacağı merak konusu.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı’nda görev süresi Kasım 2017’de dolan Mesud Barzani, yetkilerini bölgesel parlamento, başbakan ve hükümete devretmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.