İhvan'dan Katar açıklaması

İhvan'dan Katar açıklaması

Müslüman Kardeşler, Katar'a ablukanın gerekçelerinden biri olarak kendilerini öne süren Suudi Arabistan'a sert tepki gösterdi. Yazılı açıklamada 'terör' suçlaması reddedildi.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği bir dizi ülke ile Katar arasındaki krizin merkezinde yer alan Müslüman Kardeşler’den açıklama geldi. Hareketin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Müslüman Kardeşler kendilerine yöneltilen terör suçlamalarını ‘sahte’ diye niteledi; Suudi Arabistan’a sert tepki gösterdi.

Açıklamada, Suudi Arabistan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yi destekleyerek ‘kendi inanılırlığını tehlikeye attığı’ belirtildi. Müslüman Kardeşler, Suudi Arabistan’a, ‘Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yolsuz ve baskıcı prensleri dinlememe’ çağrısı da yaptı.

Arap dünyasının en köklü İslami hareketi olan ve Mısır’da tüm yetkiyi cumhurbaşkanının elinde toplama girişimi sonrası darbeyle devrilen Müslüman Kardeşler, yedi ülkenin Katar’a karşı aldığı ambargo kararının gerekçelerinden biri olarak gösterilmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.