İHD’den barış nöbeti

İHD’den barış nöbeti

İHD Hakkari Şubesi’nin "Barış Nöbeti"ni, “Büyük Özgürlük Yürüşü” için Hakkari’ye gelen Dem Parti ile DBP’li siyasetçi ve kitle örgütleri ziyaret etti.

Büyük Özgürlük Yürüyüşü başlatan siyasetçi ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri İHD Hakkari Şubesi’nin “Barış nöbeti”ni ziyaret etti. 
 
Yürüyüşçülerden DEM Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, tecride işaret ederek, Onların elinde zindanların anahtarı, bizim elimizde ise barışın ve direnişin anahtarı var. Tecrit kırılana ve bu topraklara barış gelene kadar mücadele edeceğiz" dedi. 
 
İHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Sibel Çapraz, yaşanan ihlallere değindi. Çapraz, "Ayrımcı politikalar, Kürt meselesinin demokratik yollarla çözümünün rafa kaldırıldığı 2015 yılından bu yana artarak devam etmiştir. Geride bıraktığımız yaklaşık 10 yıllık süreçte, demokratik siyaset yolları kapatılmış, Kürt dili ve kültürü üzerindeki yasaklama ile baskılar artmıştır” diye konuştu.

690x450nc-hkr-02-02-2024-ozgurluk-yuruyusu-heyeti-ihd-ziyaret4.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.