İHD ve Kayıp Yakınları Çukurca'da katledilen Enter Özdemir’in akıbeti ve failleri sordu

İHD ve Kayıp Yakınları Çukurca'da katledilen Enter Özdemir’in akıbeti ve failleri sordu

İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 107’nci haftasında Yüksekova ilçe merkezindeki Sanat Sokağı’nda buluştu.

Bu haftaki eyleme Barış Anneleri, DEM Parti ve DBP yöneticileri katıldı. Eylemde, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” yazılı pankart ve gözaltında kaybedilen/ katledilenlerin fotoğrafları taşındı. Açıklama metnini İHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Sibel Çapraz okundu.

‘Hakikatte Israr Edeceğiz’ 

Gözaltında kaybetme suçuna karşı hakikatte ve adalette ısrar edeceklerini söyleyen Çapraz, “Gözaltında kaybedilenleri kimliksiz ve mezarsız bırakarak, devletin bu suçtaki ağır sorumluluğunu inkâr ederek toplumu bellek kaybına uğratmak isteyenlere karşı 107 haftadır unutturmama, hatırlatma eylemi sürdürüyoruz. 107 haftadır toplumu tahrip eden baskıcı unutma siyasetine karşı, toplumsal tahribatı onaracak demokratik hatırlama ve hesaplaşma siyasetini savunuyoruz. Bu hafta unutulması istenen, ailesinin adalet talebi yıllardır karşılıksız bırakılan Enter Özdemir’i unutmadık, diyerek buluştuk” dedi.

Enter Özdemir’in Hikayesi Okundu 

Hakkari'nin Çukurca (Çelê) ilçesi Tiyarê köyünde 5 Mayıs 1994 tarihinde gözaltında öldürülen 46 yaşındaki iki çocuk babası Enter Özdemir’in hikayesini okuyan Çapraz, Özdemir’in asker ve korucular tarafından götürüldüğünü, cansız bedeninin elleri ve ayakları bağlı olarak bir dere kenarına atılmış halde bulunduğunu belirtti.

Çapraz, “Parçalanmış bedenindeki izler Özdemir’in panzerin arkasına bağlanarak sürüklendiğini ve sonrasında ateş açılarak öldürüldüğünü gösteriyordu. Ailenin yaptığı başvurular sonuçsuz kaldı. Özdemir’in gözaltına alındığı kabul edilmedi. Köylüleri gözaltına alanlar ve vahşice katledenler bugüne kadar yargılanmadı. Buradan tüm yetkililere bir daha sesleniyoruz; Enter Özdemir’in faili Mehmet Emin Yurdakul ve komutasındaki askerlerdir. Bir an önce etkili bir soruşturma ile failler ortaya çıkarılmalı ve gerekli cezalar verilmelidir. Enter Özdemir için adalet talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.