İHD Hakkari ve Kayıp Yakınları, Mehmet Yaşar'ın akıbetini sordu

İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” talebiyle sürdürdükleri eylemlerin 111'inci haftasında Mehmet Yaşar'ın akıbetini sordu.

İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” talebiyle sürdürdükleri eylemlerin 111'inci haftasında Yüksekova ilçesi Sanat Sokağı’nda buluştu. Eyleme, DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova Belediye eşbaşkan adayları Şadiye Kırmızıgül ile Şoreş Diri, DEM Parti ilçe eşbaşkanları Ercan sevmez ve Filiz saygı, Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan katıldı.

whatsapp-image-2024-02-24-at-12-14-21.jpeg

Bu haftaki eylemde Mehmet Yaşar'ın akıbeti soruldu. İHD Hakkari Şubesi, Cumartesi Anneleri ve Kayıplara karşı komisyon tarafından ortak açıklama yapıldı.

whatsapp-image-2024-02-24-at-12-19-03.jpegAçıklamada şu ifadeler yer aldı,

"Türkiye de 90’lı yıllarda Gözaltında katledilenlerin sayısı azımsanamayacak şekilde çoğalmıştı. Cumartesi annelerinin güçlü duruşu Galatasaray meydanından dünyaya doğru açılan bir umut kapısı olmaya başladı. Bu umut gözaltında kaybedilenlerin akıbetinin hukuksal zeminde aranması ve sorumluların gerçek bir adalet olgusu ile yargılanmaları umuduydu.

Bu gün gözaltında katledilen Murat Yıldız’ın ve Zeki Yılmaz’ın da yıl dönümü.

Mehmet Yaşar, Zeki Yılmaz’ın akıbetini sormak için evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi.

Mehmet Yaşar, gözaltında katledilen yakın dostu Zeki Yılmaz’ın cenaze törenine katıldı. Cenaze sırasında Mehmet Yaşar göz hapsine alındı ve takip edilmeye başlandı. Bir akrabasının evine sığınan Yaşar’ın bulunduğu ev ablukaya alındı ve akşam saat 20.00 sularında evde kimlik sorgulaması yapan polis ekipleri ‘bizimle emniyete geleceksin’ diyerek Mehmet Yaşar’ı gözaltına aldı.

Gözaltına alındığı inkar edilen Mehmet Yaşar için yapılan tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Herhangi bir soruşturma başlatılmadığı gibi ailenin adalet arayışı tehdit ve inkar ile sekteye uğratıldı.

Bir dönem bölgede bir çok insanımızı katleden yapının unsurlarından olan ve daha sonra yazdığı bir kitap ile tüm cinayetler açısından bilgiler veren Kahraman Bilgiç isimli itirafçı, Mehmet Yaşar’ın gözaltına alınarak katledilmesi olayı ile ilgili olarak yazmış olduğu itiraflarında 'Mehmet Yaşar Tabur Komutanı Mehmet Emin Yurdakul talimatıyla alınıp tabura getirildi. Çok ağır işkence yapıldı, işkence sonucu dirsek kemikleri görünüyordu. Daha sonra helikoptere bindirip götürdüler ve geri getirilmediğine tanık oldum, büyük ihtimalle helikopterden atılmıştır' dedi.

Bu açıklamalara rağmen etkin bir soruşturma yürütülmedi. Tüm adli merciler bu inkar siyasetinin bir parçası oldular. Mehmet Yaşar henüz 32 yaşında insanların gözleri önünde gözaltına alınarak kaybedildi. bizler Mehmet Yaşar’ın gözaltına alınıp kaybedildiği gerçekliğini bu meydandan tüm insanlığa haykıracağız.

Mehmet Yaşar’ın çiçeklerle donatılacağı bir mezarının olması için mücadele etmekten ve kayıplarımızın akıbetini sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.