İHD Hakkari Şubesi Necmi Çaçan'ın akıbetini sordu

İHD Hakkari Şubesi Necmi Çaçan'ın akıbetini sordu

İHD Hakkari Şubesi, 29 Aralık 1993 tarihinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde askerlerce düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp kaybedilen Necmi Çaçan’ın hikayesini paylaşıp, akıbetini sordu.

İHD Hakkari Şubesi, Yüksekova ilçe merkezindeki Sanat Sokağı’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Tevgera Jinên Azad (TJA), ÖHD Hakkari şube üyeleri ve DEM Parti yöneticileri de katıldı. 

Açıklama öncesinde gözaltında kaybedilen ve faili meçhul şekilde katledilenlerin fotoğraflarının yanı sıra “kayıplar bulunsun, failler yargılansın” pankartı açıldı. 

'100 YIL DA GEÇSE HUKUK MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Eylemlerinin 103’üncü haftasında İHD Hakkari Şube Eşbaşkanı Sibel Çapraz, 29 Aralık 1993 tarihinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde askerlerce düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp ağır işkencelerle katledilen Necmi Çaçan’ın hikayesini paylaşıp, akıbetini sordu. 

Açıklamaya katılan Çaçan’ın kızı Pınar Yılmaz da, faillerin apaçık belli olmasına rağmen yargılanmadığına dikkat çekerek “30 yıl değil, 100 yıl da geçse hukuk mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Failler bulunup yargı önünde hesap verene kadar kızı olarak mücadelemi sürdüreceğim. Babam ve gözaltında kaybedilen tüm değerleri saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kısa süreli oturma eylemi yapıldı. 

hkr-30-12-2023-gever-ihd-kayip-yakinlari-eylem1.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.