İHD gazete bürosuna yönelik saldırıyı kınadı

İHD gazete bürosuna yönelik saldırıyı kınadı

İHD Ankara Şubesi, Halkın Kurtuluşu gazetesi Ankara bürosuna yapılan saldırıyı kınadı.

ANKARA  - İHD Ankara Şubesi üyeleri, Halkın Kurtuluşu gazetesinin Ankara bürosuna yapılan saldırıya ilişkin dernek binalarında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; İHD Ankara Şube yöneticileri ile Halkın Kurtuluşu gazetesi imtiyaz sahibi Zeki Irmak katıldı. İHD Ankara Şube yöneticisi Fatma Güneş, 20 Temmuz Cumartesi günü öğlen saatlerinde Halkın Kurtuluşu gazetesinin Sümer Sokak'ta bulunan bürosuna saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "İnsan Hakları Derneği, başvuru olsun ya da olmasın muhalif kesimlere yönelik, özellikle şiddet içeren tüm saldırıların kimden geldiğine bakmaksızın karşısında olmuş ve olmaya devam edecektir. Olayın derhal aydınlatılmasını talep ediyoruz. Olayın zamanlaması ve biçimini de gözden kaçırmamak gerektiğini düşünüyor, ifade özgürlüğüne yönelik bu provokatif saldırıyı kınıyoruz" dedi. 

Güneş'ten sonra söz alan Zeki Irmak ise, gazetelerine daha öncede benzer saldırıların olduğunu belirterek, "İzmir 1 Mayıs alanında devrimci taleplerle alana girmeye çalışan kortejimize EMEP gençliğinden olduğunu bildiğimiz eli sopalı bir kalabalık tarafından saldırı düzenlenmiş, saldırı sırasında kalp krizi geçiren bir arkadaşımız ertesi gün yaşamını yitirmişti. Ancak EMEP 'saldırının bizimle alakası' yok dediği için bunun, sivil faşist bir güruhun devrimcilere saldırısı olarak nitelemiştik" dedi. "Akıtılan her damla kanın hesabını bu halk misliyle soracaktır" diyen Irmak, "Yine çalışmalarımıza, dostlarımıza bundan sonra karanlık köşe başlarında pusuya düşürülebilir, hatta öldürülebilir. Devrimci kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" dedi. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum