İHD: Elektrik kesintileri Hakkâri açısından kitlesel bir hak gaspına dönüştürüldü

İHD: Elektrik kesintileri Hakkâri açısından kitlesel bir hak gaspına dönüştürüldü

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi tarafından Hakkari merkez ve ilçelerinde yaşanan enerji kesintileriyle ilgili açıklama yapıldı.

İHD Hakkari Şubesince yapılan yazılı açıklamada son günlerde Hakkâri ve ilçelerinde elektrik kesintilerinin sürekli ve olağan bir duruma dönüşmesinin bu uygulamanın yöre halkına yönelik kitlesel bir cezalandırma aracına dönüştürülmüş olduğu görüşünü yaygın hale getirdiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere; daha önce de bütün bölgede elektrik sayaçlarının polis baskınları eşliğinde direklere çıkartılması ile yöre halkına adeta “hırsız” imasında bulunan ilgili şirket, hızını alamamış olacak ki, hemen hergün belirli saatler arasında kentteki elektriği kesmeyi günlük bir rutine dönüştürmüş durumdadır. Bizler İHD Hakkâri şubesi olarak ilimizde cereyan eden bütün hak ihlallerine karşı olduğu gibi, bu konuda da mağdur edilen halkımızdan yanayız.

Elektrik kesintilerinin Hakkâri açısından kitlesel bir hak gaspına dönüştürüldüğünü kamuoyu ile paylaşıyor, bu uygulamanın kitlesel  bir cezalandırma politikası olarak gören kurum ve kişileri derhal hukuki, vicdani ve insani sınırlara dönmeye davet ediyoruz.

Aksi taktirde; Hakkari ve içlerinde elektrik kesintilerini halktan bir tür öç alma duygusuna hizmet aracı olarak kılmaya çalışan kurum ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

            

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum