İdris Baluken'in hapis cezası onandı

İdris Baluken'in hapis cezası onandı

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin cezasını inceledi. Mahkeme, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in 9 yıl 2 aylık hapis cezası onadı.

Tutuklu HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’e yerel mahkemenin verdiği 16 yıl sekiz aylık hapis cezasının dokuz yıl iki aylık bölümü kesinleşti.

Baluken hakkında, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etme’ iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada, yerel mahkemece verilen 9 yıl 2 aylık hapis cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. Baluken, 24 Haziran seçimleri için Batman’dan 1’inci sıradan aday gösterilmişti.

Baluken, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılandığı davada, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ iddiasıyla 7 yıl 6 ay; 4 kez ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyle 4 yıl 7 ay; 4 kez de ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etme’ iddiasından 4 yıl 7 ay hapis ceza aldı. İdris Baluken’in avukatları, karara itiraz etti.

İdris Baluken’in avukatlarının itirazını değerlendiren Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi, kararını açıkladı. Ceza Dairesi, dosya kapsamında herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığını, toplanan delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığını ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğunu belirterek, yerel mahkemenin kararını uygun buldu.

BALUKEN ADAY LİSTESİNDEN ÇIKARILACAK

Hapis cezası onanan Baluken HDP aday listesinde Batman birinci sırada yer almıştı. Listelerin YSK’ya teslim edilmesinden 1 gün sonra Baluken’e hakkında karar verildi. Karar bölge idare mahkemesi kararı olarak kesinleştiği için Baluken aday listesinden çıkarılacak. HDP Batman için yeni bir aday gösterecek. (Ajanslar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.