İdlib'den Türkiye'ye göç başladı!

İdlib'den Türkiye'ye göç başladı!

Suriye'nin İdlib bölgesinden kaçan binlerce mülteci Türkiye sınırına doğru ilerliyor.

İdlib bölgesindeki silahlı gruplara yönelik olarak Suriye ordusunun yürüttüğü operasyonlar nedeniyle bölgede yaşanan çatışmalardan kaçan onbinlerce kişi Türkiye sınırına geliyor.

CNN Türk’ün haberine göre, bölgede sayıları 130 binle 170 bin arasında değişen sayıda Suriyeli bölgeden Türkiye’ye doğru göç ederken bunların 25 bin kadarı Türkiye sınırına yaklaştı. Haberde durumun kötü olduğu belirtilirken bölgede bulunan AFAD ve Kızılay yetkililerinin yeni çadır kentlerin nerelerde kurulabileceğine ilişkin çalışma yürüttükleri belirtildi.

Büyük bölümü hala cihatçı grupların kontrolünde bulunan İdlib; Rusya, Türkiye ve İran’ın garantör olduğu Astana süreci kapsamında çatışmasızlık ilan edilen dört bölgeden birisi durumunda. Bu bölgedeki kontrol noktalarında hem Rusya hem de Türkiye’nin görev yapmasına karar verilmişti. Ancak, Rusya’nın Lazkiye’deki bulunan iki üssüne militanların saldırı düzenlemesi ve Suriye ordusunun operasyon başlatması bölgede gerginliği tırmandırıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.