İddia: Suudi Arabistan Kaşıkçı cinayetini itiraf edecek

İddia: Suudi Arabistan Kaşıkçı cinayetini itiraf edecek

Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü açıklayacağı iddia edildi. CNN International'ın haberinde Suudi yetkililerin rapor hazırladığı öne sürüldü.

Suudi Arabistan yönetiminin, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldüğünü itiraf etmeye hazırlandığı öne sürüldü. CNN International’ın ismi açıklanmayan iki Suudi yetkiliye dayandırdığı haberine göre Riyad, Kaşıkçı’nın “esasında kaçırılmak istendiği ancak yanlış yürütülen bir sorgu sırasında öldürüldüğünü” itiraf eden bir rapor hazırlıyor.

CNN’e konuşan yetkililerden biri, raporun hâlâ hazırlık aşamasında olduğunu ve değişebileceğini söyledi. Diğer kaynak ise raporda, “operasyonun Riyad’ın izni olmadan yürütüldüğü ve cinayete karışanlardan hesap sorulacağını” sonucuna varılmasının planlandığını belirtti.

Suudi Kralı Selman bugün, Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolması konusunda bir iç soruşturma talimatı vermişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise Suudilerin sorumluluğunun kanıtlanması halinde ‘ağır bir ceza’ uygulanacağını söylese de silah anlaşmalarından geri adım atmamış, son olarak da ‘Suudi yönetiminden bağımsız kişilerin’ Kaşıkçı’yı konsoloslukta öldürmüş olabileceğini savunmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.