İddia: Esendere Sınır Kapısı 17 Mayıs'tan sonra açılıyor

İddia: Esendere Sınır Kapısı 17 Mayıs'tan sonra açılıyor

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esendere dahil İran'a açılan 3 sınır kapısının 17 Mayıs'tan sonra açılması talimatını verdiğini iddia etti.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'a açılan 3 sınır kapısının açılması için talimat verdiğini yazdı. 

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Van ekonomisine İranlı turistlerin katkısı önemli. Pandemi sürecinin uzaması ile bir de İranlı turistler gelmeyince Van ekonomisi zarar gördü. 1 milyar dolarlık bir kayıptan söz ediliyor. Özellikle 21 Mart’ta yani Nevruz’da İranlılar tatil ve eğlence için Van’ı tercih ediyorlardı. Van’a gelen 500 bin İranlı turistten söz ediyoruz.

İran’dan İstanbul’a, Antalya’ya uçakla gitmek mümkün ama sınır kapıları kapalı olunca Van’a geçmek mümkün olmuyor. Van’la İran arasında Kapıköy, Gürbulak ve Esendere gümrükleri hizmet veriyor.

Vanlılara buradan müjdeli bir haber verelim. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, 17 Mayıs’tan sonra üç sınır kapısı da açılıyor.

Abdulkadir Selvi’nin yazısı

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum