İçişleri'nden İmamoğlu hakkında bir inceleme daha

İçişleri'nden İmamoğlu hakkında bir inceleme daha

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında dezenfektan ihalesi nedeniyle inceleme başlattı. Belediye yetkilisi, "Suç yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

Türbeye girerken elleri arkada olduğu gerekçesiyle hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme yürütülen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun peşine bir kez daha müfettişler salındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bence suç diyerek" savunduğu türbe incelemesinin yankıları sürerken, İmamoğlu hakkında bu kez  'dezenfektan alımında devleti zarara uğrattığı' gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

'BELEDİYE BAŞKANI İHALE YETKİLİSİ DEĞİL'

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre korona virüsü salgınının ilk başladığı dönemde İBB, İhale Yasası'nın 21. Maddesi'ne dayanarak 19 Mart 2020 tarihinde NHP İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nden 15 bin litre dezenfektan aldı. İçişleri Bakanlığı, söz konusu ihalede kamu zararına sebebiyet verildiği iddiasıyla İmamoğlu hakkında 'Devlet Memurları ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun'a dayanarak ön inceleme başlattı.

'İMAMOĞLU İHALE YETKİLİSİ DEĞİL'

Müfettişler söz konusu inceleme kapsamında İmamoğlu'ndan savunma istedi. Gelişmeleri, İmamoğlu'na yakın bir belediye yetkilisi şöyle yorumladı:

“5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre belediye başkanı, ‘Harcama yetkilisi' , ‘ihale yetkilisi' olmadığı için mali iş ve işlemlerde belediye başkanlarının hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Kanunlara göre ihale ve harcama yetkisi olmadığı için ihale iş ve işlemleri ile hiçbir ilgisi bulunmayan, söz konusu ihalelere ait belgelerde imzası ve belgelerin düzenlenmesine katkısı olmayan, ihalelerle ilgili süreçte talimat verdiğine ya da yönlendirmede bulunduğuna dair hiçbir emare olmayan İmamoğlu hakkında suç yaratılmaya çalışılıyor. Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın bakanlığa kendi şirketinden dezenfektan satmasıyla ilgili konu ise kapatılmaya çalışılıyor. Aradaki farkı görüyor musunuz?”

Görevinden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ait ‘Nanoksia’ adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı. Bakanlığa 175 TL’ye verilen beş litrelik dezenfektanın aracıya 100 TL’ye satıldığı belgelenmişti. Bakanlığın, dezenfektan için şirkete 1.5 milyon TL ile 9 milyon TL ödediği ortaya çıkmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.