İçişleri Bakanlığı: "Sahte plakalara 1 Nisan’dan itibaren 140 bin lira ceza yazılacak"

İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri Hasan Öymez, trafik kanunuyla ilgili yapılan düzenlemeler hakkında, "Sahte plakalara 1 Nisan’dan itibaren 140 bin lira ceza yazılacak, erteleme yok" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı: "Sahte plakalara 1 Nisan’dan itibaren 140 bin lira ceza yazılacak"

Öymez, trafik kanunundaki düzenlemelerle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kanuna aykırı kabul edilen plakaları değiştirme süresinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Öymez, şu ifadelere yer verdi:

"Sahte plakalara 1 Nisan’dan itibaren 140 bin lira ceza yazılacak. Erteleme yok. Hatalı da olsa TŞOF’tan alınmış plakalara ceza yazılmayacak. Süreç içinde değiştirilmeleri sağlanacak. Multimedya ekranlar ve hoparlör-ses sistemlerine ilişkin standartlar ise yakında duyurulacak olan yönetmelikle belirlenecek."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.