ICAD: Hurşit Külter sağ alındı sağ istiyoruz

ICAD: Hurşit Külter sağ alındı sağ istiyoruz

Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite, 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetinin derhal açıklanmasını istedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD), Hurşit Külter için açıklama yaptı.

Avukatların resmi mercilere başvurularına ‘gözaltında olmadığı’ yanıtı verilirken, HDP’li milletvekillerin İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Binali Yıldırım’a Külter’in akıbetine ilişkin verdiği soru önergelerine ise yanıt verilmediğini kaydeden ICAD, Külter’in gözaltına alındığına dair tanık ifadeleri olduğunu belirtti.

Gelişmelerin Hurşit Külter’in gözaltında kaybedilmek istendiğini gösterdiğini belirten ICAD, 90’lı yıllarda gözaltında kaybetmenin devlet tarafından sistematik olarak uygulandığını ve binlerce insanın gözaltında kaybedildiğini hatırlattı.

Gözaltında kaybetmenin bir insanlık suçu olduğunu belirten CAD, “İnsanlık suçu işleyenler er geç tarih karşısında hesap vereceklerdir. Türk devleti, Hurşit Külter’i derhal serbest bırakmalıdır. Hurşit Külter sağ alındı, sağ istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.