İBB'ye 'Adalet Yürüyüşü' başvurusu

İBB'ye 'Adalet Yürüyüşü' başvurusu

Adalet Yürüyüşü’nün sonunda yapılacak mitinge katılım için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ücretsiz ulaşım başvurusu yapılacak.

Ankara Güvenpark’tan başlayan Adalet Yürüyüşü’nde son bir haftaya girildi. 9 Temmuz Pazar günü yapılacak miting için hazırlıklar sürerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de metro ve otobüs seferlerinin ücretsiz olması için başvuru yapılacak.

‘YÜRÜYÜŞE DEĞİL MİTİNGE KATILIN’

15 Haziran’da Ankara Güvenpark’ta başlayan Adalet Yürüyüşü’nde 18 günde 316 kilometre yol katedildi. Adalet yürüyüşçüleri kalan 7 günde de yaklaşık 100 kilometre yol yürüyerek İstanbul Maltepe’ye ulaşacak. Yürüyüşün sonunda yapılması planlanan büyük miting için gerçekleştirilen toplantıda son hazırlıklar ele alındı. Edinilen bilgiye göre, son günlerde 20 bini bulan yürüyüş koluna daha fazla katılım istenmedi. Tüm örgütlerin gücünü 9 Temmuz’da yapılacak miting için harcaması talimatı verildi.

81 İLDEN KATILIM

Mitinge 81 ilden katılım olacak. Ancak İstanbul dışından gelecek olanlar kendi olanakları ile mitinge gidecek. Organizasyonları her şehirde partinin il, ilçe yöneticileri yapacak.

ASIL KATILIM İSTANBUL

9 Temmuz “Adalet Mitingi”ne tüm Türkiye’den katılım olacak ama asıl katılım İstanbul’dan gerçekleşecek. 1 milyonun üzerinde katılım için hazırlık yapan CHP, mitinge katılmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanması için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaparak miting günü metro ve otobüslerin ücretsiz yapılmasını talep edecek. Bu başvurunun önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

YÜRÜYÜŞTE PM TOPLANTISI

CHP, tüm parti toplantılarını Adalet Yürüyüşü’nün güzergahında yapmayı sürdürüyor. Daha önce grup toplantısı ve MYK yapılan yürüyüşte bu kez de zamanı gelen Parti Meclisi toplantısı yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantı, yürüyüşün uzun molası sırasında gerçekleşecek.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.