İBB: 'Yetersiz bakiye' anonsu kalkıyor

İBB: 'Yetersiz bakiye' anonsu kalkıyor

İstanbulkart'a, mobil uygulama geliyor. İBB Başkanı Mevlüt Uysal da, 'yetersiz bakiye anonsunun kalkacağını' söyledi.

Büyükşehir belediyesi (İBB), bugün kartlarda yeni uygulamayı tanıttı.

İstanbulkart mobil uygulamasının tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, “İnanıyoruz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizde, dünyada yeni şeylere ilk adımları atmaya devam edeceğiz. Bütün İstanbulkart kullanıcıları, ‘Yetersiz bakiye’ anonsundan kurtulacak” dedi

Öte yandan yeni mobil uygulama sayesinde toplu taşıma için kullanılan İstanbulkart’a banka hesabından para yüklenebilecek. IOS ve Android işletim sistemine sahip telefonlar için hazırlanan mobil uygulamayla banka hesabından karta para yüklenebilecek.”Şu anda İstanbulkart’a bakiye yükleme işlemini mobil uygulama ile otomatik hale getirmiş durumdayız” ifadesini kullanan Uysal, sözlerine “Yaklaşık 16 milyon insan herhangi bir ödeme noktasına gidip zaman kaybetmeden veya mesai saatlerini düşünmeden elektronik bankacılık sistemi üzerinden İstanbulkart’a otomatik yükleme yapabiliyor” diye devam etti.

Kullanım alanı gittikçe genişleyen İstanbulkart, aynı zamanda mobil cüzdan uygulaması sayesinde telefonla temassız ödeme de yapabilecek. Akıllı telefonlara indirilen bu uygulama ile karta ihtiyaç duymadan mobil ödemeler gerçekleştirilebilecek. Bu konudaki teknik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.