Hüseyin Çelik: Bizim kader anlayışımız Emeviler'inkine benziyor

Hüseyin Çelik: Bizim kader anlayışımız Emeviler'inkine benziyor

Eski bakan Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grizu patlaması sonrasındaki "kader planı" açıklamasına isim vermeden tepki gösterdi. "Çarpık kader anlayışına Mehmet Akif’in diyecekleri var" dedi.

Eski milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bartın'da 41 madencinin ardından "kader planı" açıklaması yapılmasına tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından Mehmet Akif Ersoy'un "kader" temalı bir şiirini paylaştı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Önce, en ince detayına kadar tedbir, sonra tevekkül ve takdire teslimiyet… Bizim kader anlayışımız ne yazık ki, daha çok Emeviler’in “Cebriyeci” kader anlayışını andırıyor. Çarpık kader anlayışına Mehmet Akif’in diyecekleri var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'da maden ocağındaki patlama hayatını kaybeden 41 işçinin ardından "Birileri dalgasını geçebilir ama önemli değil biz kader planına inanmış insanlarız" demişti. Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in paylaşımı, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kader' açıklamasına tepki olarak görüldü. 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.