Hububat Tedarikçileri Derneği: Buğday üretiminde iyi bir sezon bekleniyor

Hububat Tedarikçileri Derneği: Buğday üretiminde iyi bir sezon bekleniyor

Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Eren, bu sezon dünya genelinde buğday üretiminin iyi olmasının beklendiğini açıkladı.

HUBUDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya genelinde buğday üretiminin iyi olmasının beklendiğini ifade etti. Eren, üretimle beraber tüketimin de arttığını belirterek, geçen yıl fiyatların oldukça düşük olduğu ve arzda sıkıntı yaşanmayan bir dönem geçirildiğini aktardı.

Türkiye'de Buğday Üretimi ve Stok Durumu

Eren, Türkiye'de de geçen yıl dünya genelinde olduğu gibi üretimin oldukça iyi olduğunu vurgulayarak, "Bu sene de lokal bazlı bazı kuraklık problemleri olmakla birlikte, son gelen yağışlarla hasatla ilgili olumlu gelişmeler oldu ve yine iyi bir üretim bekliyoruz. Türkiye, geçen seneden iyi bir stokla sezona giriyor. Dolayısıyla yeni sezonda arzla ilgili hiçbir sıkıntımız olmayacağını düşünüyoruz." dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Müdahale Alım Fiyatları

Eren, hem stokların bulunması hem de bu yıl üretimin iyi olması nedeniyle Toprak Mahsulleri Ofisi'nin müdahale alım fiyatlarının yüksek olmasını beklemediklerini belirtti. Devletin yeniden stok yapmak istemeyeceğini dile getiren Eren, "Dünya buğday fiyatları salgın öncesi seviyelere düşmemekle birlikte, şu anda dünya buğday fiyatları düşük seviyede. Tedarikçiler olarak bu sezonda da mümkün olduğu kadar devletin yükünü hafifletmeyi ve stok yapmayı arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Un Üretiminde Sıkıntı Beklenmiyor

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan da geçen yıl bereketli bir sezon yaşandığını ve buğday stoklarının yüksek seviyelerde olduğunu belirtti. Tezcan, stokların sektör temsilcilerinin önünü görebilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kuraklık Endişeleri

Tezcan, "Bu sene kuraklık endişeleri az da olsa sürüyor. Bundan dolayı ürünün stres altında olacağını düşünüyoruz. Verimlerin geçen yıldan bir miktar az olacağını ama kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacağımızı öngörüyoruz. Ülkemiz açısından bereketli bir sezon olacağını umut ediyorum. Türkiye'nin elindeki buğday bu yılki un üretimi için yeterli seviyede." ifadelerini kullandı.

Tezcan, dünyada yaşanan olayların da fiyatları etkilediğine işaret ederek, "Sıkıntı bir durum yaşanmaması sektörümüz adına çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.