Huawei telefonlara 'Facebook engeli'

Huawei telefonlara 'Facebook engeli'

Facebook, Amerikan yönetiminin Çinli teknoloji devi Huawei'ye yönelik yaptırımlarına uymaya başlayacağını açıkladı. Buna göre, yeni model Huawei telefonlarda artık Facebook olmayacak.

ABD yönetiminin yaptırım kararı sonrasında, Çin merkezli teknoloji devi Huawei’ye Facebook’tan da ‘zorunlu’ bir darbe geldi. Yaptırımlar uyarınca, yeni model Huawei telefonlara bundan böyle Facebook yüklenmeyecek. Aynı şekilde, Facebook’un sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp uygulamaları da yeni Huawei telefonlara yüklü halde gelmeyecek. Bununla birlikte, mevcut Huawei kullanıcıları Facebook’a ve diğer uygulamalara sahip olmaya devam edecek.

YAPTIRIMLARIN SEBEBİ NE?

Huawei’nin Pekin yönetimine yakın olduğunu ve ürünlerini Çin adına casusluk için kullandığını savunan Donald Trump yönetimi, mayıs ayında Amerikan şirketlerinin Huawei’ye teknoloji tedarikini yasaklamıştı. ABD merkezli teknoloji devi Google da bu kapsamda, Huawei’yle ortaklığını bitirmek durumunda kalmıştı.

ESKİ MODELLERDE SORUN YOK

Google’ın ardından Facebook da yaptırım kararına uyacağını açıkladı. Buna göre, yeni model Huawei telefon almak isteyenler bir daha düşünmek zorunda kalacak. Zira yeni Huawei telefonlar artık Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamaları yüklü halde gelmeyecek. Google’un yaptırımları sonucu Google PlayStore’a erişimin de kesilecek olması nedeniyle, Huawei telefon alanlar bu uygulamaları sonradan da yükleyemeyecek.

Mevcut telefonlarında bu uygulamalara sahip olanlar ise yeni yaptırımdan etkilenmeyecek; bu kişiler hem uygulamaları kullanmaya devam edebilecek hem de Google PlayStore’a erişimlerinin devam etmesi sayesinde güncellemeleri alabilecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.